Historiek

Bosbedrijf Vandervelden werd in 1991 opgericht door de gebroeders Gerard & Paul Vandervelden met als doelstelling bosexploitatie en een kleine vorm van rondhouthandel. Er werd voor diverse houthandelaren en fabrieken hout geoogst, opgemaakt in de gewenste assortimenten & langs de zijde van de weg klaargelegd voor transport.

Dit resulteerde in het feit dat er al snel handen tekort kwamen, en dat de eerste werknemers in vaste loondienst werden aangenomen.

Eind jaren 90’, met ingang van de gemechaniseerde bosexploitatie sloeg het bedrijf een andere weg in. Er werd toen gekozen om zich toe te leggen op groenvoorzieningen en cultuurtechnische werken. Dit bleek een goede keuze te zijn, het bedrijf groeide al snel uit tot een 10-tal mensen.

In 2001 werd de feitelijke vereniging omgevormd tot de vennootschap Vandervelden BV. Door de jaren heen groeide het bedrijf uit tot een betrouwbare partner voor diverse opdrachtgevers in alle segmenten van de sector: collega’s, natuurinstanties, Federale en Lokale overheden.

Het resultaat van dit alles is dat Vandervelden BV dagelijks met ca. 42 mensen actief is in alles wat met natuur te maken heeft.

Het bedrijf is inmiddels erkend bosexploitant op de Belgische markt en is in Nederland erkend door het SKBNL en lid van de AVIH.